Polen Nedir ? Faydaları ve Nasıl Kullanılır ?

Arı Poleni Üretimi

Polen, bitki türlerinin üreme organlarında yer alan erkek üreme hücreleridir. Çiçek tozu diye de bilinir. Çiftleşme, bu hücreler sayesinde gerçekleşir. Arılar çiçekli bitkilerde tozlaşma (bitkiler arasında üreme hücrelerini taşıma) için polene ihtiyaç duyar. Bal yapmak için bir çiçekten diğerine polen taşıyarak onların çoğalmasına katkıda bulunur.

Ayrıca doğal polen; bal arılarının beslenmesinde, gelişmesinde ve koloni devamlılığının sağlanmasında büyük öneme sahiptir. Polen içeriğinde bulunan bazı besin öğeleri şöyle sıralanabilir:

  • Amino asitler
  • Mineraller
  • Lifler
  • Karbonhidratlar
  • Yağlar
  • Polifenoller
  • Vitaminler
  • Piridoksin (B6)
  • (Niasin (B3)
  • Riboflavin (B2)
  • Flavonoid ve fenolik bileşikler
  • Tiamin (B1)
  • Folik asit
  • Pantotenik asit (B5)
  • Tokoferol (E)
  • Beta karoten
  • Çinko, magnezyum, kalsiyum, bakır, demir, potasyum, fosfor ve Manganez mineralleri

Polen Faydaları Nelerdir?

  • Yorgunluğa iyi gelir.
  • Çinko ve demir oranını yükseltir.
  • İçerdiği antioksidan bileşenlerle vücudu genç bir görünüme kavuşturur.
  • Felç ve kalp krizi riskini azaltır.
  • Görme yetisini güçlendirir.
  • Cilt sağlığını korur.
  • Kırmızı kan hücre üretimini destekler.
  • Enerji vericidir.
  • Çocuklarda bilişsel gelişime yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Polen Nasıl Tüketilir?

Çocuklar için önerilen tüketim miktarı günde 1-2 tatlı kaşığıdır. Yetişkinler için bu miktar günlük 2-4 tatlı kaşığı olabilir.

Çiğnenerek tüketilebileceği gibi; yoğurt, meyve suyu, süt veya su ile karıştırılarak da tüketilebilir. Her gün tüketmek yerine, haftada birkaç defa takviye niyetine almak da mümkündür.

Tüketeceğiniz Arı Poleni ürünlerinin doğal arı kovanlarında üretildiğinden ve insan sağlığına uygun olduğundan emin olmalısınız.

Narlıdere

Doğal Arı Poleni Çeşitleri

Organik arı poleni, kuru ve yaş olmak üzere iki gruba ayrılır. Kuru polenler tüketilmeye hazır bir biçimde sunulur.

‘Tarladan sofraya’ ve ‘kovandan sofraya’ prensiplerini benimseyen Narlıdere, doğal polen çeşitleri arayışına yanıt verir. Tamamen kendi kovanlarında organik bal üretimi yapan Narlıdere, polen konusunda da hiçbir zaman doğallıktan taviz vermez.

Satışını gerçekleştirdiğimiz organik polen ürünleri; asla ilâve şeker, ilâve yağ, GDO, gluten, glikol, alkol, boyar veya koruyucu madde, katkı maddesi içermez.

İyi arıcılık uygulamaları prensiplerini temel alan Narlıdere, sözleşmeli arıcılık modeli ile çalışır. Bütün ürünleri yerli üretim ve helal sertifikalı olan firmamız tüm faaliyetlerine, ‘insana ve doğaya saygı’ ilkesi çerçevesinde yön verir. Öte yandan ürünlerimiz; ISO 14001, IFS, BRC, COVID-19 güvenli üretim, ISO 22000, ISO 9000, GMP sertifikalarına sahip tesislerde paketlenir.

Polen Çeşitleri

Siz de aradığınız organik polen çeşitleri için Narlıdere’nin üstün kalitesini tercih edebilirsiniz. Sertifikalı ürünler, özenli paketleme, %100 müşteri memnuniyeti ve hızlı teslimat avantajlarıyla Narlıdere; temiz, saf, katıksız doğallığın ve lezzetin doğru adresi!

Önemli Not: Bir çok hastalığa karşı etkili koruma sağlayan Polen maddesi Arı ve Arı ürünlerine alerjisi bulunan kişiler ve çocuklar tarafından doktor bilgisi olmadan tüketilmemelidir. Sitemizde yer alan tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi edici ilaç vb. nitelikte olarak uygulanmamalı ve kullanılmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir