Ceviz Resimleri
Ceviz Yetiştiriciliği

Ağaçta yetişen ve üretimi eski çağlara dayanan ceviz kendine has bir kokuya sahiptir. Kış aylarında yaprağını döken ağacının genç sürgünleri bölmeli ve tomurcukları az sayıda pulla örtülüdür. Vücudun ihtiyaç duyduğu Omega-3 Yağı asidinin % 85 gibi büyük bir bölümünü karşılayan Ceviz şifa kaynağı olmakla birlikte ağacının kalın gövdeli olması sebebi ile mobilya sektöründe de kullanılmaktadır.

Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitleri

  • Bilecik
  • Kaman 1
  • Kaman 4
  • Kaman 5
  • Kaplan-86
  • KSÜ – 5
  • KSÜ – 15
  • Maraş – 11
  • Maraş – 12
  • Maraş – 14
  • Maraş – 18
  • Maraş – 19
  • Sütyemez – 1
  • Sütyemez – 2
  • Şebin
  • Şen 2
  • Tokat 1
  • Yalova 1
  • Yalova 3
  • Yalova 4
  • Yavuz 1
  • Fernette
  • Franquette
  • Pedro
  • Serr
  • Midland
  • Hartley
  • Payne
  • Ronde
  • Howard
  • Cisco
  • Chandler
  • Fernor

Ceviz Nedir ?

Ülkemizde sonbahar aylarında olgunlaşan ve iç meyve kısmı 2 parça halinde gelişen Ceviz kahvaltıdan tutunda salatalarda ve kek gibi gıdalarda da ya da çerez olarak tüketilebilmektedir. Türkiye'de özellikle Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz Bölgesinde yetiştirilen Ceviz kahvaltılardan yemeklere, çerez, tatlı hatta çorbalarda dahi kullanılmaktadır.

Ceviz Faydaları

İçerisinde bulunan folik asit, E vitamini, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko ve omega- 3 yağ asidi bulunan Cevizin gececen su içersine kabuklarıyla birlikte koyulup beklettikten sonra düzenli tüketildiğinde Göz, Kalp, Kilo Kontrolü, Kemik Sağlığı, Beyin Sağlığı, Metobolizma İyileştirme, Antioksidan Özelliği, Uykuyu Tetikleme, Sindirimi Kolaylaştırma, Bağışıklığı Arttırma, Mide Asidi Kontrolü, Sperm Kalitesini Arttırma, Enflamasyonu Azaltma, Kötü Kolestrol (LDL) düşürme gibi bir çok konuda faydalı olduğu bilinmektedir. Bunların yanı sıra reflü ve ülser hastalıklarının şiddetini azalttığı bilinen Ceviz bağırsak florasını deüzenler ve yemeklerin sindirilmesini sağlayarak kabızlık sorununu da gidermektedir. Cevizin içersinde bulunan polifenoller bu oksidatif stres ve iltihaplanma ile mücadelede de yardımcı olmaktadır.

Hızlı İletişim

Bize Ulaşın




    NARLIDERE

    Tarladan Sofraya, Doğal & Taze

    Tüketim

    Cevizi çerez olarak, yemeklerde, tatlılarda, pasta, kek gibi ürünlerde ve tek başına da tüketebilirsiniz.

    Ceviz Özellikleri

    Doğal, Katkısız, Sağlıklı

    Kalori & Besin Değeri
    Adet (Orta)
    • Karbonhidrat (g) 0.48
    • Protein (g) 1.20
    • Yağ (g) 2.97
    • Lif (g) 0.34
    • Kolesterol (mg) 0.00
    • Sodyum (mg) 0.10
    • Potasyum (mg) 26.15
    • Kalsiyum (mg) 3.05
    • Vitamin A (ui) 2.00
    • Vitamin C (mg) 0.09
    • Demir 0.16