• Tümü
  • Arı Sütü
  • Bal
  • Ceviz
  • Fidan
  • Kestane
  • Kestane Şekeri
  • Meyve
  • Polen
  • Propolis
  • Sebze
  • Zeytin
  • Zeytinyağı
Kestane Nedir

Kestane Nedir ? Kestane Nasıl Tüketilir ?

Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi olan ve Bursa Kestanesi olarak bilinen Kestane, sokak lezzetlerinin en bilinenidir. Türkiye ve Dünya’nın her yerinde tüketilen Kestane, Marmara, Ege ve Karadeniz’de yetişir. […]

Ceviz Nedir

Ceviz Nedir ? Ceviz Nasıl Tüketilir ?

Besin değeri en yüksek besinlerden olan Ceviz omega-3 asidinin % 85 gibi büyük bir kısmını karşılarken, tam bir şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Kendine has kokusu bulunan Ceviz’in […]

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri Nedir ? Nasıl Tüketilir ?

Kestane Şekeri Bursa yöresenin meşhur lezzeti olmakla birlikte bu eşsiz tat, ülkemizin her yerinde haklı bir üne sahip. Kendine özgü nefis tadıyla damaklarda iz bırakan kestane şekeri, […]

Arı Sütü Üretimi

Arı Sütü Nedir ? Nasıl Tüketilir ?

Arı Sütü Nedir ? Faydaları Nelerdir ? Arı Sütü; işçi arılar tarafından yutak üstü salgı bezlerinden salgılanan, kraliçe arının ve yavrurlarının beslenmesi için kullanılan doğal arı ürünüdür. […]

Propolis Üretimi

Propolis Nedir ? Propolis Nasıl Tüketilir ?

Bal, Arı Sütü, Polen gibi tamamen doğal bir gıda olan Propolis arıların özellikle iğne yapraklı ağaç ya da bitki türlerinde bulunan tomurcuk, gövde ve yaprak gibi kısımlarından […]

Arı Poleni Üretimi

Polen Nedir ? Faydaları ve Nasıl Kullanılır ?

Polen, bitki türlerinin üreme organlarında yer alan erkek üreme hücreleridir. Çiçek tozu diye de bilinir. Çiftleşme, bu hücreler sayesinde gerçekleşir. Arılar çiçekli bitkilerde tozlaşma (bitkiler arasında üreme […]

Bal Çeşitleri Narlıdere

Bal Nedir ? Bal Nasıl Tüketilir ?

Bitkilerin çiçeklerinden ya da meyve tomurcukları gibi diğer canlı kısımlarından salgılanan nektarın arılar tarafından alınıp yutulduktan sonra bal midesi olarak bilinen organları yardımıyla kimyasal değişime uğradıktan sonra […]

Zeytinyağı Üretimi

Zeytinyağı Nedir ? Zeytinyağı Nasıl Tüketilir ?

Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinin sıkılması sonucunda herhangib ir kimyasal işlem görmeden elde edilen sarımtırak-yeşilimsi renge sahip olmakla birlikte diğer yağlarla kıyaslanmamalıdır. Tamamen doğal yollarla üretildiği için Ayçiçek […]

Zeytin Nedir, Çeşitleri

Zeytin Nedir ? Zeytin Nasıl Tüketilir ?

Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türü olan zeytin ağacının meyvesi olan Zeytin, özellikle Akdeniz ülkelerinin yanı sıra Güney Amerika, Avustralya, Çin, Yeni Zelanda, Meksika ve Amerika Birleşik […]

Fidan Çeşitleri

Fidan

Meyve Fidanı Çeşitleri özellikle tarım ve bahçecilik işleriyle uğraşan çiftçiler için büyük önem taşımaktadir. Lezzetli meyvelerin elde edilebilmesi için fidanların yetiştirildiği tarım arazisinin toprak analizi düzenli olarak […]

Meyve Nedir ? Meyve Nasıl Tüketilir ?

Meyve çeşitleri; göz alıcı renkleriyle, enfes tatlarıyla ve mest eden kokularıyla doğanın en tatlı sürprizleri! Sağlık, şifa ve lezzet deposu olan meyveler, bulunduğu her yeri eşsiz görünümleriyle […]

Sebze Çeşitleri

Sebze Nedir ? Sebze Nasıl Tüketilir ?

Sebze Yetiştiriciliği konusunda Türkiye’nin önde gelen işletmelerinden olan ve sağlıklı Sebze Çeşitleri için elinden gelenin fazlasını yapan Narlıdere bu konuda asla taviz vermemektedir. Marmara Bölgesi özellikle verimli […]