Kestane Resimleri
Kestane Yetiştiriciliği

Kış aylarında sobaların üzerinde, mangalda ve tencerlerimizde kaynatarak bolca tükketiğimiz kestane, kayıngiller (Fagaceae) familyasından Castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarından meydana gelmektedir.

Kestane Çeşitleri

  • Hacıömer
  • Mahmutmolla
  • Sarıaşılama
  • Hacıibiş
  • Osmanoğlu
  • Vakit Kestanesi (Ayı Tabanı)
  • Dursun Kestanesi
  • Seyrekdiken
  • Marrone
  • Chataigne
  • Pesio
  • Chiusa
  • Val Susa
  • Luserna
  • Castel del rio
  • Sardonne
  • Montagne
  • Bouche de betizac
  • Marsol
  • Comballe
  • Bournette
  • Maraval
  • Maridonne
  • Marigoule
  • Famosa
  • Amarelante
  • Longal
  • Garrida
  • İnxerta
  • Loura
  • Tsukuba
  • Ginyose
  • Lshizuki
  • Tanzawa

Kestane Nedir ?

Bursa'ya özgü olan ve Uludağ'da yetişen Kestane Ağaçlarından elde edilen Kestane kış aylarında en çok tüketilen besinlerdendir. Soyularak ya da kabuğuyla pişirerek tüketilebilen Kestane başlıca Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde yetişmektedir.

Kestanenin Faydaları

Rengi güzelleştiren kestane ayrıca kabız yapıcı olarak bilinir. Hemoroid (Basur) memelerinin oluşmasını engeller. Kan tükürmeye faydalıdır. Mide rutubetine iyi gelir. Cima için kuvvet verir.

Hızlı İletişim

Bize Ulaşın




    NARLIDERE

    Tarladan Sofraya, Doğal & Taze

    Tüketim

    Kestane her kesim tarafından tüketilebilmektedir. Önemli Uyarı: (Küçük çocuklara tüketebilecekleri büyüklükte verilmelidir.)

    Kestane Özellikleri

    Doğal, Katkısız, Sağlıklı

    Kalori & Besin Değeri
    Porsiyon (Orta)
    • Karbonhidrat (g) 26.40
    • Protein (g) 2.40
    • Yağ (g) 0.60
    • Uzaktan Kumanda
    • Lif (g) 3.60
    • Kolesterol (mg) 0.00
    • Sodyum (mg) 0.00
    • Potasyum (mg) 0.00
    • Kalsiyum (mg) 0.00
    • Vitamin A (ui) 0.00
    • Vitamin C (mg) 14.40
    • Demir 0.43

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir